Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Квіти та запалені свічки. У Калуші вшанували пам’ять розстріляних учнів торговельної школи (ФОТО)

Переглядів: 1181

З нагоди відзначення 75-ої річниці розстрілу учнів торговельної школи 4 листопада на Площі Героїв відбулося віче-реквієм «Їх оплакують роси у лузі».

Пройшло 75 років з того страшного дня - 4 листопада 1943 року, а пам'ять знову і знову повертає нас на це місце, де відбулася трагедія.

Хвилиною мовчання присутні вшанувати пам'ять загиблих, священнослужителі міста о. Микола Мороз та о. Олександр Марків відслужили поминальну панахиду, повідомляє управління культури, національностей та релігій Калуської міськради.

У віче взяли участь представники місцевого самоврядування, освітяни, учнівська та студентська молодь, сивочолі ветерани УПА, представники громадських та політичних організацій міста, небайдужі калушани.

До присутніх звернулася заступник міського голови Любов Максимович, яка наголосила, що моральним обов’язок кожного є збереження пам'яті про цю трагічну подію в історії нашого міста.

Під час віча виступили громадський діяч Олег Кушлик, голова Конгресу Українських Націоналістів Степан Брацюнь, голова міського учнівського парламенту Наталія Повх.

Пісню-посвяту «У нашому серці будуть жити» виконав дует зразкової вокальної студії «Ліра» у складі Вікторії Келебай та Христини Гвоздецької (керівник Оксана Лісовська). На завершення віча калуський поет Богдан Сімків прочитав свій вірш про учнів торговельної школи.

Квіти та запалені свічки були даниною тим, хто навічно пішов від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою. Вони будуть вічно жити в нашій пам'яті.

Схожі матеріали за тегами: Калуш учні торговельки розстріл річниця

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: