Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Ремонт другого поверху дитячої поліклініки завершили. Невдовзі відкриття

Переглядів: 2367

Приміщення дитячої поліклініки на вул. Будівельників,3, віддавна потребує капітального ремонту. Жителі міста частенько піднімали це питання і нарікали на жахливі умови. Тож влада міста впродовж кількох років робила спроби вирішити це питання.

Спершу розглядали можливість переселення дитячої поліклініки у приміщення податкової інспекції на вул. В. Стуса, відтак – у приміщення районної лікарні на вул. Каракая. Проте перший варіант не вирішився, оскільки приміщення не належить місту, а другий відпав, бо міська і районна влада так і не змогли дійти консенсусу.

Відтак вирішили приміщення цього закладу потроху ремонтувати. У 2017 році замінили вікна, а у грудні 2018-го розпочали капітальний ремонт електро-, водо- і каналізаційної мереж та приміщень другого поверху.

Як розповів начальник управління будівництва і розвитку інфраструктури Калуської міськради Богдан Грущак, роботи в дитячій поліклініці тривали впродовж всієї зими і в середині березня більшість із них була завершена. Підрядником по даному об’єкту виступав ТзОВ «Добробуд плюс». Безпосередньо будівельні роботи обійшлися бюджету у 1 млн 329 тис. грн. Окрім того, понад 134 тис. грн коштували виготовлення проекту, експертиза, технічні умови, технагляд, авторський нагляд та введення об’єкта в експлуатацію. Проект пройшов комплексну експертизу та відповідає діючим нормам.

Щодо самих робіт, то на другому поверсі капітально відремонтували всі інженерні мережі, зокрема, каналізаційну, водо- і електромережу. Тепер вода є в кожному кабінеті. Розширили і зробили ремонт двох санвузлів, де встановили нову сантехніку і бойлери для підігріву води. На всьому поверсі замінили двері, підлогу та пофарбували водоемульсійної фарбою стіни.

– У цьому приміщенні є проблема з вузькими коридорами. Тому, щоб хоч трохи її вирішити замість двох кабінетів зробили ніші, де будуть встановлені лавочки для відвідувачів, – додає Богдан Грущак. – Біля головного входу до дитячої поліклініки також облаштували пандус для маломобільних груп.

Довелося ремонтникам через певні проблеми міняти на другому поверсі і систему опалення, хоча в цьому проекті її заміна не передбачалася. Загалом на ремонт опалення в дитячій поліклініці у бюджеті цьогоріч заклали спершу 150 тис. грн, а відтак на останній сесії додали ще 34 тис. грн. Тож заміну опалення планують тепер поетапно провести і на інших поверхах.

Наразі доукомплектацією другого поверху і створенням належних умов для медперсоналу та маленьких пацієнтів Калуша займається головний лікар Калуського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Михайло Гаврилишин, адже дитяча поліклініка на вул. Будівельників та філія на вул. Дзвонарській тепер входять у структуру центру.

За словами Михайла Богдановича, щоб не мати проблем у майбутньому, вони відразу вирішили перефарбувати стіни в коридорі та кабінетах інфекційного прийому і профілактичних щеплень олійною фарбою.

Відповідно до санітарних вимог і правил (наказ Міністерства охорони здоров’я від 02.04.2013 р. №259) у цих приміщеннях двічі на день повинно здійснюватися прибирання мийними і дезінфікуючими засобами. Ніяка водоемульсійна фарба цього не витримає, тому ми й покрили поверхні олійною фарбою, – пояснює головний лікар. – Окрім того, розділили коридор пластиковою перегородкою, щоб розмежувати прийом здорових і хворих дітей. Ще одна перегородка відділяє кабінет інфекційного прийому. Дообладнали також кабінет профщеплень трьома пластиковими дверима. 

Встановили на другому поверсі дитячої поліклініки і охоронну сигналізацію, монтується також протипожежна сигналізація та проведена інтернет-мережа по кабінетах. Додатково закупили чотири ваги для кабінетів прийому, три ультрафіолетові лампи, медичну шафу із сейфом для кабінету профщеплень та замовили холодильник. Все це зроблено за кошти Калуського міського центру первинної медико-санітарної допомоги. Загалом це обійшлося приблизно в 300 тис. грн.

Щодо меблів, то за словами Михайла Гаврилишина, на їх придбання передбачено 190 тис. грн по програмі підтримки у Калуші первинної ланки. Меблі вже замовили і почали завозити та комплектувати.

Відкрити другий поверх після капітального ремонту планують орієнтовно 23 квітня.

Людмила ПАСТУШОК.

 

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш дитяча поліклініка ремонт відкриття

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: