Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Родина рентген-лаборантки з Калущини, яка померла від COVID-19, отримає 1,5 млн грн страхової виплати із Держбюджету

Переглядів: 956

Для родин, батьків і утриманців сімейного лікаря із Закарпаття, рентген-лаборанта з Івано-Франківської області та лікаря-терапевта з Одещини, які померли внаслідок гострого професійного захворювання на COVID-19, профінансовано одноразові страхові виплати у розмірі 1 мільйон 576 тисяч 500 гривень за кошти державного бюджету відповідно до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб».

Про це повідомляє пресслужба Івано-Франківської ОДА.

Медичні працівники були інфіковані коронавірусом SARS-CoV-2 внаслідок контакту з пацієнтом, матеріалами чи переносниками захворювання під час виконання посадових обов’язків.

Фонд соціального страхування України профінансував страхові виплати 13 липня. Кошти надійдуть на рахунки членів сімей упродовж декількох банківських днів. Раніше ФССУ виплатив зазначеним родинам одноразові допомоги у розмірі 210 тисяч 200 гривень за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням.

Загалом на цей напрям фінансування Урядом передбачено 233 мільйони 322 тисячі гривень. Кошти виділені Міністерству соціальної політики України з фонду боротьби з COVID-19 та надані ФССУ на безповоротній основі для здійснення виплат.

Нагадаємо, що йдеться про 41-річну рентген-лаборантку з Калуської районної лікарні Богдану Гриців, яка померла 29 квітня в реанімаційному відділі Калуської ЦРЛ, де майже три тижні боролася з COVID-19.

Заступник директора КНП «Районна лікарня Калуської районної ради» Богдана Кудла відразу стверджувала, що інфікувалася лаборантка коронавірусом на роботі.

 

 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: