Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У «Калуській в’язниці» презентували матеріали діяльності ЗУНР на Прикарпатті (ФОТО)

Переглядів: 1175

Цьогоріч 1 листопада вся Україна святкувала визначну подію – 100-річчя з дня Листопадового чину та утворення Західноукраїнської Народної Республіки.

З нагоди цієї річниці у Меморіальному музеї «Калуська в’язниця» КЗ «Музейно-виставкового центру Калуської міської ради» відбулась презентація матеріалів, присвячених діяльності ЗУНР на Прикарпатті.

Сам захід був доволі велелюдним. На нього прийшли місцеві історики, представники влади, члени пласту та інші любителі історії, повідомляє Музейно-виставковий центр.

Першим виступив із докладом «Українське національне відродження – від мети до реальності» громадський активіст Роман Данів. Він охарактеризував становище українських земель напередодні листопадового повстання, розповів про діяльність українських товариств, зокрема пласту, просвіти та інших.

Наступним слово мав старший науковий співробітник Меморіального музею «Калуська в’язниця» Олег Відливаний. За допомогою мультимедіа він ознайомив присутніх зі знайденими архівними матеріалами, які стосуються діяльності ЗУНР на Прикарпатті та Калущині зокрема.

Кандидат історичних наук, викладач ДВНЗ «Калуський політехнічний коледж» Ігор Ільницький свій виступ присвятив розповіді про життя та діяльність нашого земляка Івана Хандрицького – січового стрільця, вояка УГА та січового стрільця.

Про історію ЗУНР у Калуші на основі тодішньої місцевої преси, розповіла присутнім науковий співробітник Меморіального музею «Калуська в’язниця» Галина Федюра.

 

 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: