Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Альтернативна служба: одному призовнику дали дозвіл на проходження, п’яти – на припинення

Переглядів: 507

26 лютого під керівництвом першого заступника голови Калуської РДА Оксани Канюки відбулося засідання дорадчого органу у справах альтернативної (невійськової) служби.

У заході взяли представники установ району. На засіданні розглянули заяву призовника щодо можливості проходження альтернативної служби. Після розгляду питання заявнику порекомендували пройти медогляд у військкоматі для  проходження невійськової служби, повідомляє пресслужба Калуської РДА.

П’ять питань стосувалися припинення мешканцями Долинщини і Рожнятівщини невійськової служби у зв’язку із завершенням строку. З цього приводу альтернативна комісія прийняла позитивні рішення.

Довідка. Альтернативна (невійськова) служба запроваджується замість проходження строкової військової служби і має на меті виконання обов’язку перед суспільством. Право на альтернативну службу мають громадяни України, якщо виконання військового обов’язку суперечить їхнім релігійним переконанням і ці громадяни належать до діючих згідно з законодавством України релігійних організацій, віровчення яких не допускає користування зброєю.

Схожі матеріали за тегами: Калуський район альтернативна служба

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: