Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Четверо медпрацівників міської поліклініки, які хворіли на COVID-19, вже допущені до роботи

Переглядів: 1264

У шести працівників Калуського міського центру первинної медико-санітарної допомоги була лабораторно підтверджена коронавірусна інфекція.

Про це повідомив заступник головного лікаря закладу Богдан Семаньків.

Серед хворих – двоє лікарів і четверо – середнійтаі молодший медичний персонал. Проте лише троє із цього чила лікувалися у стаціонарах, інші перебували під наглядом сімейних лікарів вдома.

Але наразі, за словами Богдана Семаньківа, четверо вже отримали по два негативні результати ПЛР-тестів і допущені до роботи.

Окрім того, Богдан Іванович зауважив, що загалом є проблеми з отриманням заключень про одужання. Результати по ПЛР-тестах із Києва приходять лише через 7-10 днів, а заключень потрібно два. З франківських лабораторій результати надходять швидше - через 3-5 днів, але там роблять набагато менше тестів, орієнтовно 100 результатів в добу. І це надто мало. Тому підтвердження одужань розтягується в часі.

«Нерідко люди вже виписані зі стаціонарів, вони клінічно, фізично і морально готові йти до праці, а ми тримаємо їх на листках непрацездатності, бо не можемо допустити до роботи, допоки нема заключень про одужання», - зазначає заступник головного лікаря.

Раніше «Калуш ФМ» повідомляло, що у 28 медпрацівників Калущини підтверджено COVID-19, а 40 – очікують на результати

 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: