Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

До 1030-ліття хрещення Київської Руси-України калуські гімназисти підготували театралізоване дійство (ФОТО)

Переглядів: 1324

17 травня гімназисти представили калуській громаді театралізоване дійство “До джерел християнської купелі: во славу Господа”, приурочене 1030-річчю хрещення Київської Руси-України.

Театралізована постановка проходила на сцені палацу культури “Юність”, повідомляє сайт Калуської гімназії.

Дату для театралізованого дійства обрали не випадкову – День Вознесіння Господнього.

Як зазначила директор гімназії Оксана Табачук, на сороковий день після Свого Воскресіння Господь відправляється в Небесні обителі, щоб здобута Ним перемога над смертю відкрила для всіх нас можливість примирення з Богом.

«Саме цього дня ми стали співучасниками певного таїнства, адже торкнулися вічних тем: людина і Всесвіт, хто ми на цій землі, який ми народ, - відзначила вона. - Наші юні обдарування не тільки поринули у глибину історії – вони спробували осмислити майбутнє цього світу і визначити своє місце в ньому. Ми розуміємо, що нам даровано предками багато. Тож нині маємо жити так, аби зберегти і примножити неоціненні народні скарби. Тільки тоді майбутні покоління зможуть не схибити з дороги Любові й Добра».

Над сценарієм та його постановкою працювала творча група: Галина Сергієнко, Ліна Стефанюк, Віталій Півторак, хореограф Олена Малиновська, костюмери-реквізитори Наталія Забрицька, Анастасія Мармуш, фото- і відеомонтажер Ірина Іванущин, звукооператор Лілія Ковальчук.

Церковні піснеспіви виконував ансамбль «Евлогія» храму Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ КП.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш гімназія хрещення Руси дійство

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: