Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Домівка для Мушки. Калуські волонтери шукають господаря для собаки з Харкова (ФОТО, ВІДЕО)

Переглядів: 538

Волонтери «Дому Сірка» у Калуші шукають новий дім для собаки з Харкова – Мушки. Тварина з трьома цуценятами пережила обстріли та бомбардування, розповіла керівниця закладу Олеся Кошелєва, з посиланням на Суспільне інформує «Калуш ФМ».

За характером Мушка спокійна та врівноважена. Для нового господаря може стати гарним другом та охоронцем. 

«Мушка приїхала до нас з трьома цуценятами. Песенятка вже провакциновані, проглистовані, прилаштовані, а їхню матусю стерилізували. І от вона – в пошуках дому», – розповідає керівниця притулку.

Загалом у притулку «Дім Сірка» у Калуші, що на Івано-Франківщині, живуть 350 дорослих собак та 10 цуценят. Серед них є тварини, яких евакуювали з-під обстрілів з інших міст України, каже Олеся Кошелєва.

«Собаки приїжджають у стресі. Вони сидять в куточку з опущеною головою, в них очі бігають. Цуценята так само — дикі, перелякані. Вони всі приїхали в жахливому стані», – так Олеся Кошелєва описує стан тварин, яких у Калуш евакуювали волонтери з прифронтових міст. Більшість із них вже мають господарів.

Керівниця «Дому Сірка» розповідає, що здебільшого до притулку підкидають тварин із навколишніх сіл та міст. Є й ті, яких волонтери рятують самі. Також тут живуть травмовані собаки після аварій. Усі вони, каже жінка, потребують любові та нового дому. Для деяких собак волонтери шукають господарів по декілька років. І це – найбільша проблема для притулку. Адже для усіх тварин не вистачає місця та харчів.

«Ліза до нас прийшла сама. Вона прийшла вагітна. Собака народила біля нашого притулку. Ліза – «гавкуча», вона не пропустить ні кого – сторож просто супер», – описує собаку Олеся Кошелєва.

Джека працівники «Дому Сірка» забрали нещодавно. Волонтерка каже, собаку хотіли отруїти мешканці будинку, біля якого він жив.

«Ми б дуже хотіли, щоб його взяли додому, тому що він не звик жити у вольєрі. Він – вільна собака, все життя прожив на волі. Джек дуже виє, плаче, скиглить. Він хоче до людини. Джек просто ніколи не мав господаря, він просто хоче любові», – розповідає Олеся Кошелєва.

У «Домі Сірка» зараз є й цуценята. Ведмедик, Бантик та Чорнушка перехворіли на парвовірусний ентерит. Скоро вони зможуть поїхати до нових власників.

Олеся Кошелєва розповідає, що для функціонування притулку потрібна й матеріальна допомога, харчі та медикаменти. Усю допомогу волонтери просять привозити у Калуш.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш «Дім Сірка»

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: