Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Дорослішати через документальне кіно. На Прикарпатті пройшов Мандрівний фестиваль Docudays UA. Його учасниками стали й калушани

Переглядів: 364

Дуже активно до перегляду кіноробіт долучилися у вільному просторі «Пошта» у Калуші

Бібліотека, ліцеї, кінотеатр, установа виконання покарань, вільні простори та комунальний автобус стали локаціями для мандрівного фестивалю документального кіно «Docudays UA» на Прикарпатті, який тривав упродовж грудня. Організувала заходи ГО «Молода Просвіта Прикарпаття».

– Темою фестивалю було дорослішання. Тому значна частина фільмів стосувалася залученості підлітків і молоді до суспільного життя. Дуже активно до перегляду саме цих кіноробіт долучилися у Джурівському ліцеї і вільному просторі «Пошта» у Калуші. Впродовж семи днів глядачі переглянули «Ловець пташок», «Панки», «Хвилі світла», «Пташки з передмістя». Також один кінопоказ відбувся у Голинському ліцеї. Сюди ми привезли короткометражну стрічку «Карла і Нордал». Вона входить до переліку фільмів для дітей. Після перегляду ми в онлайн режимі спілкувалися з представниками громадських організацій, які займаються темою людей з інвалідністю, – розповіла регіональна представниця фестивалю Тетяна Пігурська.

Окрім показів фільмів, відбулися і правозахисні заходи. Один із яких – зустріч школярів із психологом на тему «Вплив карантину на підлітків». Також прикарпатці у рамках живої бібліотеки мали змогу послухати розповідь Ігора Івашка, який тридцять років працював у в’язниці, а також історію Василя Сенеджука, який поборов наркозалежність.

Новою локацією для фестивалю став комунальний автобус Івано-Франківська, повідомляє briz.if.ua. Тут організатори показали роботу української режисерки Оксани Карпович «Не хвилюйся, двері відчиняться».

– Для перегляду стрічки дуже важливе місце проведення. Тому кожного року ми шукаємо нові локації, аби краще взаємодіяти з аудиторією. Так фільм, знятий у київських електричках, ми дивилися у нашому місцевому громадському транспорті. Ми хотіли, аби глядач заглибився якомога більше у сюжет, – зазначила керівниця ГО «Молода Просвіта Прикарпаття» Євгенія Бардяк.

За словами організаторів, через пандемію цього року кількість учасників фестивалю скоротилась, але не суттєво.

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття Docudays UA

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: