Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Геофізичні дослідження на вул. Європейській показують незначні просідання. Загрози немає (ФОТО)

Переглядів: 309

Мешканці нашої громади вже давно проінформовані, що процес проведення моніторингових досліджень у нашій громаді триває вже другий рік.

26 липня міський голова Андрій Найда провів робочу зустріч з науковцями Івано-Франківського НТУНіГ щодо результатів першого етапу екологічного моніторингу стану довкілля, контролю засоленості поверхневих і підземних вод, зон просідань та гірничих розробок на території міста Калуша, сіл Сівка-Калуська і Кропивник, які безпосередньо здійснюють дослідження, – доктором геологічно-мінеральних наук, професором Едуардом Кузьменком та кандидатом геологічних наук, доцентом Сергієм Багрієм.

У цілому, як зазначили фахівці, перший етап польових спостережень вже можна підсумовувати. З найбільш цікавого для нашої громади – геофізичні дослідження на різних частотних діапазонах на вул. Європейській (м. Калуш) показують незначні просідання, які на сьогодні не несуть загрози.
Окремо говорили про моніторинг за житловими будинками, що в зоні просідання с. Кропивник. Тут зазначили, що ситуація контрольована і спостереження будуть продовжуватися.

Тим часом науковці приступили вже до 2-го етапу виконання робіт, зокрема – проведення обробки польових спостережень, оцінки динаміки осідання земної поверхні та проведення аналізу у порівнянні з попередніми даними за минулі роки. Після завершення робіт по моніторингу буде проведено презентацію заключного звіту за участю громадськості.

Схожі матеріали за тегами: Калуш моніторинг просідання

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: