Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Прикарпаття відмовляється від газу

Переглядів: 1016

Теплопостачальні об'єкти ДМП "Івано- Франківськтеплокомуненерго" відмовились від газу в результаті реконструкції, проведеної в рамках державної програми енергозбереження.

Котельня, збудована на замовлення управління МНС в Івано-Франківській області, заслуговує особливої уваги з точки зору технологічності. Об'єкт складається з двох метало-каркасних модулів, в одиному з яких розташований холодний механізований склад палива, у другому - котельний зал, кімната оператора та санвузол. До речі, склад палива розрахований на безперебійну роботу котельні протягом трьох діб при температурі навколишнього середовища -20°С.

Котельня працює в автоматичному режимі. Враховуючи погодні умови система автоматики підтримує температуру теплоносія на визначеному графіком рівні. Наприклад, в разі похолодання температура теплоносія підвищується, і навпаки - якщо на вулиці тепло, його температура знижується. Як результат, економніше та ефективніше використання палива дозволяє теплопостачальному підприємству ще й надавати якісні послуги, уникаючи недогрівання або перегрівання води. На додачу, паливо у топку котла, який працює на поновлюваних та вуглецевонейтральних гранулах з деревини, теж подається автоматично.

Примітно, що параметри і режими роботи твердопаливного обладнання в автоматичному режимі передаються через Інтернет в офіс підприємства. Таким чином, диспетчер контролює об'єкт в режимі "он-лайн". На додачу, у котельні встановлено систему відеоспостереження - зображення з камер передається на диспетчерський комп'ютер.

Будівництво котелень на пелетах, виробництво яких в Україні сьогодні набирає обертів, дозволить не тільки зменшити споживання природного газу та скоротити викиди шкідливих речовин у навколишнє середовище, а й стати містам енергонезалежними.

 


Виробник Приватне підприємство "Крамар" прпонує комбікорм для тварин та інші високоякісні збалансовані корми та БМВД для тварин і птахів.


К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: