Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калуш – другий в області після Франківська за кількістю апаратів штучної вентиляції легень

Переглядів: 897

На Франківщині визначили 10 лікарень "першої хвилі" для хворих на COVID-19. Калуські лікарні наразі туди не входять.

На Франківщині визначили 10 лікарень, які прийматимуть перших пацієнтів із коронавірусною хворобою. На їхній базі будуть розгорнуті додаткові інфекційні відділи та ліжка. Ці медзаклади підлягають першочерговому забезпеченню обладнанням та засобами захисту. Про це пише «Курс».

У відібраних 10 лікарнях Прикарпаття вже є 276 місць ізоляції хворих. 481 інфекційних ліжок. На всіх – 65 апаратів штучної вентиляції легень.

Найбільше апаратів штучної вентиляції легень з лікарень «першої хвилі» є у Коломийській ЦРЛ – 14.

Чотири франківські медичні заклади мають 4, 5, 6 та 7 апаратів ШВЛ, тобто загалом – 22 апарати штучної вентиляції легень.

У Косівській ЦРЛ є 9 апаратів штучної вентиляції легень, а в Долинській багатопрофільній лікарні – 7.  

Щодо Калуша, то ні Калуська ЦРЛ, ні Калуська районна лікарні не увійшли до списку лікарень "першої хвилі" для хворих на коронавірус. Причиною цього, швидше за все, є той факт, що людей з підозрою на коронавірус у нас ізолюють у інфекційному відділенні районній лікарні на вулиці Каракая. Але там наразі не можна при потребі підключити хворих до апаратів ШВЛ.

Натомість апарати штучної вентиляції легень є у Калуській ЦРЛ у Підгірках. Саме сюди, щоб підключити до апарату, в разі потреби транспортуватимуть важких хворих. У Калуській ЦРЛ, за словами головного лікаря Івана Красійчука, є 16 апаратів ШВЛ, один з яких відправили на ремонт.

Найближчим часом кількість апаратів штучної вентиляції легень може збільшитись. Нові апарати можуть придбати як за гроші з міського бюджету, так і за гроші волонтерів, які збирають кошти на апарат ШВЛ.

Фото: 0372.ua

Схожі матеріали за тегами: апарат швл калуська црл

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: