Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калушани і мешканці району не спішать за компенсацією від уряду за зекономлений газ

Переглядів: 1108

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України , яка набула чинності у травні цього року, запроваджено грошову компенсацію для тих одержувачів субсидії, які користуються індивідуальним опаленням і зекономили газ чи електроенергію.

У Калуші монетизація субсидій проводиться лише по газу, бо у нас немає індивідуального електроопалення. У переліку мешканців міста, яким належить отримати грошові кошти за зекономлений газ – 5 836 калушан. Середній розмір компенсації – близько 650 гривень.

Загалом у Калуші протягом останнього опалювального сезону близько 15 тис. родин користувалися субсидіями, повідомляє радіо «Шанс».

Натомість у Калуському районі субсидії протягом опалювального сезону отримували близько 10 тис. домогосподарств. Переважна більшість – 7 577 зекономили субсидію на газ для опалення і мали б отримати грошову компенсацію. Середній розмір відшкодування у Калуському районі більший, ніж у місті і становить близько 670 гривень. 

Для отримання компенсації одержувач субсидії повинен особисто з паспортом і ідентифікаційним кодом звернутися в управління соцзахисту і подати заяву. На той момент у нього має бути відкритий рахунок у банку, на який уже з вересня будуть зараховані кошти. Граничний термін подачі заяв – до 1 вересня, з цієї дати їх більше не прийматимуть і гроші фактично пропадуть. Тож сьогодні спливає останній день, коли таку заяву ще можна подати.

Втім, не усі мешканці міста і району, яким належить отримати грошову компенсацію, звернулися до управлінь соцзахисту з відповідною заявою. Так, як повідомили у міському управлінні, станом на 28 серпня заяви подали 4600 калушан. Понад 1200 – не зробили цього. Щоправда в останні дні заяви продовжують надходити, але вже очевидно, що 100- відсоткового результату не буде. Те ж стосується і Калуського району. Загалом подібна ситуація спостерігається і в інших містах і районах області.

Причини того, що не усі люди звертаються за належними їм виплатами можуть бути різними. Не виключено, що частина субсидіантів проігнорували можливість подати заяву через те, що сума їхньої компенсації – незначна і перспектива її отримання не виправдовує затраченого часу і зусиль. Крім того, чимало мешканців і міста і району просто фізично не змогли подати особисту заяву, оскільки влітку сезон відпусток і чимало краян у цей період виїжджають на заробітки за кордон.

Фото: Бізнес Компаньйон Тернопіль

 

Схожі матеріали за тегами: газ субсидії компенсація

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: