Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калуські нафтохіміки монтують кисневу станцію у міській лікарні (ФОТО)

Переглядів: 569

Керівник Калуської міської лікарні вважає її пуск рятівним кругом у нинішній складній ситуації лікування хворих на коронавірусну інфекцію.

Нагадаємо, що 5 березня стаціонарні заклади Калуської територіальної громади отримали кріогенні ємкості з газифікатором для кисню. Зокрема у Калуську ЦРЛ доставили кріогенну ємкість на 2 тисячі літрів, а в Калуську міську лікарню – на 3 тисячі літрів, які були придбані за кошти держбюджету.

11 березня працівники ремонтного управління та спеціалісти цеху розділення повітря ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ», де нині виробляється медичний кисень, запустили в дію кріогенну ємкість з газифікатором у Калуській ЦРЛ, що дозволило стабілізувати подачу кисню до 180 точок у ковідні відділення та в палати інтенсивної терапії інших відділів лікарні.

Тепер тривають роботи у Калуській міській лікарні, пише «Нафтохімік-Калуш».

– Якщо порівнювати виконання робіт з монтажу вже двох кисневих станцій у лікарні в Підгірках та в міській лікарні на вулиці Каракая, – розповідає начальник ремонтного управління Володимир Хоменко, – то вони суттєво відрізняються. Бо біля Калуської ЦРЛ вже давно є спеціально облаштований майданчик, звідки технічний персонал лікарні подавав кисень у її відділення, а в міській лікарні його не було.

Тому до монтажу установки ми змогли приступити лише 16 березня, коли був підготовлений фундамент, а наші постачальники придбали для ведення робіт близько 100 метрів 25-міліметрової нержавіючої труби, кульові крани, металопрокат та інше. Спочатку ми зробимо обв’язку кисневої установки, підготуємо опори для прокладання труби, а коли завершимо ці роботи, то до справи візьмуться спеціалісти з цеху розділення повітря, які й введуть її в експлуатацію. Думаю, що до цих робіт вони зможуть приступити вже цього тижня.

Для проведення  монтажних робіт ми відрядили двох слюсарів-ремонтників та зварника, які працюють під керівництвом заступника начальника цеху з обслуговування виробництва етилену і поліетилену Володимира Футерка.

З головним лікарем Калуської міської лікарні Миколою Гудимом зустрілися на місці, де має бути обладнана нова киснева станція.

– В нинішній ситуації різкого росту захворюваності на COVID-19, – розповідає Микола Григорович, – для нас ця станція як рятівний круг. Адже з весни минулого року кисень у палати, де лікуються ковідні хворі, ми поставляли з балонів об’ємом 40 літрів. І сьогодні у зв’язку зі збільшенням таких хворих, особливо з важким перебігом хвороби, нам необхідно до 50 таких балонів до обіду і ще близько 30 ввечері, щоб мати кисень до ранку. У даний час в інфекційному відділенні, яке знаходиться в окремому корпусі, і терапевтичному, що в головному, перебуває 107 хворих з підтвердженим діагнозом на COVID-19. Кисень з балонів ми подаємо до них з двох тимчасових точок (рамп) і, на жаль, сьогодні виникають затримки з його належною подачею. Особливо в період доставки балонів з киснем та їх заміни. Для розвантаження балонів нам завжди необхідно 5-6 працівників, адже будь-яка затримка може коштувати здоров’я і навіть життя людей. Бо коли раніше одного балона кисню вистачало на півтори години, а потім – на 40 хвилин, то тепер їх слід міняти через кожні 20 хвилин. Тому перехід інфекційного відділення на забезпечення киснем від нової кисневої станції нам дуже і дуже допоможе в роботі, а, головне, дозволить його завжди мати у палатах для хворих.

Тож, користуючись нагодою, хочу щиро подякувати за допомогу колективу «КАРПАТНАФТОХІМу», його генеральному директору Івану Підсадюку і особливо тим працівникам підприємства, які, незважаючи на дуже несприятливі погодні умови, монтують станцію, яка без перебільшення дасть здоров’я і життя хворим калушанам.

Хочу також подякувати владі нашої Калуської громади, яка цікавиться станом справ у нашому медзакладі, а також калуським підприємцям Миколі Дутці та Миколі Храновському, чиї працівники допомагали нам в облаштуванні фундаменту, де буде встановлена киснева станція.

 

Схожі матеріали за тегами: Нафтохіміки лікарня киснева станція монтаж

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: