Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

«Калуський колекціонер». У краєзнавчому музеї Калущини відкрилася виставка Павла Фединяка

Переглядів: 1202

Недільного дня, 2 вересня, у краєзнавчому музеї Калущини відкрилася експозиція «Калуський колекціонер». Як зазначив під час презентації колекції уродженця Калуша Павла Фединяка директор музейно-виставкового центру Артур Єфремов, після кожної людини залишається спадок, який повинен бути збережений. Павло Фединяк залишив у спадок родинні предмети, котрі мають музейне значення.

Одним із захоплень цього чоловіка було колекціонування. Він збирав предмети побуту, порцеляну, муляжі зброї, опудала колекційних зразків тварин та інше. Був поціновувачем живопису та декоративно-ужиткового мистецтва. Частину колекції Павла Фединяка краєзнавчому музеєві вирішила передати його родина.

Старовинна скриня, маслобійки, прядка, ярмо, ночви доповнили вже наявну експозицію, а ось опудала тварин і птахів стануть частиною природничого відділу краєзнавчого музею. Донька Павла Фединяка Євгенія зазначила: «Тато народився в Калуші і був його частинкою. Тому ми вирішили, що його колекція має належати місту».

Присутні не лише ознайомилися з експонатами виставки, а й вшанували пам’ять Павла Фединяка, який 13 січня цього року пішов з життя через важку недугу. Виставка «Калуський колекціонер» експонуватиметься у краєзнавчому музеї впродовж місяця.

Схожі матеріали за тегами: Калуш краєзнавчий музей виставка Фединяк

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: