Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калуський підприємець відсудив у міськради дозвіл на встановлення МАФів

Переглядів: 384

Івано-Франківський окружний адміністративний суд задовольнив позов підприємця до Калуської міської ради.

Як повідомляє Івано-Франківський окружний адміністративний суд, 27 квітня виконавчий комітет Калуської міської ради прийняв рішення, яким надав позивачу дозвіл на розміщення двох груп тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності у м. Калуші, інформує «Калуш ФМ».

Втім, 27 травня Калуська міська рада скасувала рішення виконкому від 27 квітня.  У висновках рішення суду зазначається, що орган місцевого самоврядування не мав для цього законних повноважень:

«Рішення виконавчого комітету Калуської міської ради від 27 квітня могло бути скасовано лише у судовому порядку. З наданням дозволів на розміщення тимчасових споруд, позивачем було отримано паспорти прив’язки, укладено договори оренди  та сплачено орендну плату за надану земельну ділянку. Таким чином, виникли правовідносини, пов’язані з реалізацією суб’єктивних прав та охоронюваних  законом  інтересів».

Рішення суду може бути оскарженим в апеляційному порядку.

Нагадаємо, що йдеться про розміщення двох груп тимчасових споруд загальною площею 132,8 кв. метра кожна (це 10 торговельних павільйонів) терміном на три роки на вул. Винниченка.

Це питання винесли на розгляд Калуської міської ради через спротив мешканців. Люди нарікали, що і від тих МАФів, які вже тут споружені, чимало проблем: сміття, сморід, знищені тротуари й інше, тому не хочуть, щоб тут були ще 10 павільйонів.

 

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш підприємець суд МАФи

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: