Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калуській ЦРЛ хочуть придбають ангіографічне обладнання. Думають про співфінансування

Переглядів: 695

На пленарному засіданні сесії Калуської районної ради, яке відбулося 27 грудня, голова РДА Іван Данів порушив питання придбання ангіографічного обладнання для Калуської ЦРЛ.

З 2017 року держава надає субвенцію місцевим бюджетам на придбання цього обладнання, яке допомагає діагностувати серцево-судинні захворювання та потрібне для операцій із відновлення коронарних судин, повідомляє прес-служба Калуської РДА.

За умовами державної програми, придбання обладнання за рахунок субвенції здійснюється шляхом співфінансування: з держбюджету виділяється не більш як 50%, а з місцевих бюджетів – не менш як 50% від його вартості. За рахунок цієї програми придбано 26 ангіографів, які державний бюджет профінансував на суму 300 млн грн.

На Прикарпатті ангіографічне обладнання мають Івано-Франківськ і Коломия. Наступного року воно може з’явитися і в Калуші. Для цього потрібно, щоб наше місто було включене до урядової програми. А це цілком реально, оскільки Калуська ЦРЛ буде головною лікарнею госпітального округу. Для цього необхідно, щоб кошти було закладено у міському та районному бюджетах.

Також Іван Данів запропонував звернутися з відповідними листами до влади Долинського і Рожнятівського районів, оскільки ці райони також ввійшли до Калуського госпітального округу.

Пропозицію Івана Даніва щодо необхідності закладення коштів на придбання цього медичного обладнання підтримали і головний лікар районної лікарні Микола Гудим та головний лікар Калуської ЦРЛ Іван Красійчук.

Вони поінформували, що ангіографічне обладнання використовується як для діагностики, так і для лікування різноманітних захворювань судин і органів людини. На стандартних рентгенівських знімках неможливо побачити ні артерії, ні вени, ні лімфатичні судини, ні тим більше капіляри, оскільки вони поглинають випромінювання, так само, як і навколишні їх м'які тканини. Тому для того, щоб можна було розглянути судини і оцінити їхній стан, застосовуються спеціальний метод ангіографії.

Найчастіше ангіографію застосовують у кардіології.

Схожі матеріали за тегами: Калуська ЦРЛ ангіограф фінансування

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: