Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калуську ТЕЦ можуть передати у комунальну власність міста

Переглядів: 2358

На сесії Калуської міськради, яка відбулася 31 січня, депутати прийняли рішення про прийняття цілісного майнового комплексу ДП «Калуська теплоелектроцентраль-Нова» із державної власності у комунальну власність міста.

Як пояснила заступник міського голови Руслана Вайда, у січні було протокольне доручення Кабміну про передачу ТЕЦ у комунальну власність й інших міст, а не лише Калуша. Відповідно міська рада повинна дати згоду на прийняття майнового комплексу ТЕЦ у комунальну власність і водночас зобов’язатися використовувати ДП «Калуська ТЕЦ-Нова» за призначенням і не відчужувати її у приватну власність.

Оскільки дане рішення не розглядалося в комісіях, а було відразу винесене на сесію, депутати Ольга Єланіна і Богдан Білецький почали цікавитися, що це дасть місту і зауважували, що дане питання варто було б вивчити детальніше.

Проте міський голова Ігор Матвійчук запевнив, що ТЕЦ прибуткове підприємство і не дати згоди на її передачу зараз, коли пропонують, є абсурдним. Тим більше, що з приводу передачі цього підприємства у комунальну власність міста Калуська міська рада вже зверталася до Кабінету Міністрів декілька разів.

Руслана Вайда додала, що це лише перший крок, а потім це питання ще розглядатимуть детальніше, і тоді говоритимуть про баланс, цифри, майно і все інше.

Депутати Ігор Хемич, Олег Нижник, Юрій Тимків, Віталій Джуган навпаки відзначали, що заговорювати дане питання не треба, а приймати рішення вже, оскільки і так очевидно, що це позитивно вплине на економічну діяльність міста.

У результаті, після 15-хвилинної перерви і консультацій депутати рішення підтримали.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: