Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Карету з віковою історією відреставрували у Долині (ФОТО, ВІДЕО)

Переглядів: 404

Колишній похоронний караван близько 50 років «відпочивав» у старій дзвіниці, аж поки його відреставрували та продемонстрували назагал.

У неділю, 3 липня, 100-річний музейний екземпляр мали можливість оглянути прихожани церкви Різдва Пресвятої Богородиці та учасники спільної молитви, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на Долинську міську раду.

«До цього дня карета збереглась завдяки матеріалам смолистого покриття, якими вона просочена», – розповідає Ігор Мазуркевич, який власним коштом відреставрував історичну матеріальну спадщину.

«Свою історію необхідно не лише знати, а й передавати наступним поколінням, щоб пам’ятали своє коріння, розвивались як нація і тим самим мали майбутнє. Без знання минулого та історії ми майбутнього не маємо, тому важливо по крупинках історію збирати й берегти», – відзначив голова Долинської громади Іван Дирів.

За вагому роль у збереженні культурної, матеріальної спадщини Долинщини міський голова Іван Дирів вручив Ігорю Августиновичу Подяку та висловив сподівання, що карету зможуть побачити якомога більша кількість людей.

 

Схожі матеріали за тегами: Долина карета реставрація

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: