Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Конкуренція в дії: одні лікарі міської поліклініки - в лідерах, інші - в аутсайдерах

Переглядів: 2865

З 1 липня Калуський міський центр первинної медико-санітарної допомоги, який уклав угоду з Національною службою здоров’я України, почав працювати за новою схемою фінансування. Тепер кошти за надання первинної медичної допомоги надходитимуть безпосередньо закладу.

Але фінансування залежатиме від кількості укладених з лікарями установи декларацій. Чим більше – тим краще. Наразі на 1 липня закладу вдалося зареєструвати в системі «Електронне здоров’я» 37 тисяч 300 декларацій.

За словами головного лікаря міської поліклініки Михайла Гаврилишина, багато терапевтів, педіатрів та сімейних лікарів провели значний об’єм роботи. Проте із 50-ти лікарів найкраще спрацювала лікар-педіатр Людмила Кавінська.  З нею декларації на обслуговування підписали 900 громадян. Тобто вона набрала передбачений для педіатрів максимум. Відповідно з липня цей фахівець і медсестра, яка з нею працює, отримуватимуть подвійну зарплатню.

У лідерах за кількістю укладених декларацій серед педіатрів також Мар’яна Ляхович, Христина Прокопів, Галина Королевич та Андрій Лазар. Вони уклали з пацієнтами від 820 до 700 декларацій.

Щодо дільничних терапевтів, то тут серед лідерів наразі Ольга Голубовська, Ірина Дитко, Олександра Дмитришин, Михайло Кравець, Оксана Олійник, Уляна Яців та Тетяна Іваськів. Обслуговуватися у них виявили бажання від 1700 до 1200 пацієнтів (максимальна кількість – 2000).

Звісно, що є серед лікарів і аутсайдери, які мають по 180-500 укладених декларацій.

Проте виправити ситуацію ще не пізно, вважає головний лікар і сподівається, що на 1 серпня багато хто таки набере необхідну кількість пацієнтів.

Наразі посилена робота по оформленню декларацій триває і надалі. Адміністрація поліклініки закликає громадян не зволікати із вибором лікаря, а прийти з оригіналами паспорта та ідентифікаційного коду і укласти декларацію на обслуговування, бо медреформа це спільна справа громади і медиків.

 

 

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш поліклініка лікарі лідери

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: