Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Коронавірус стрімко атакує, хворіють діти. У стаціонарі ЦРЛ розгортають додаткові відділення

Переглядів: 819

Сьогодні, 21 січня, на нараді у міського голови керівники медустанов Калуша доповіли про ситуацію із захворюваністю на коронавірус.

За словами заступника директора Калуської ЦРЛ Валерія Паляниці, кількість хворих зростає. При цьому темпи швидші, ніж прогнозували медики. На ранок 21 січня у Калуській ЦРЛ було 125 хворих на ковід, інформує "Калуш ФМ".

На жаль, почастішали випадки захворювання серед дітей. Наразі у стаціонарі перебуває 13 діток. Такої кількості одночасно ще не було, зазначив він.

Відповідно, керівництво ЦРЛ змушене було розгорнути додаткові площі під «ковідні» відділення. Наразі задіяні площі пологового будинку, ендокринологічного, пульмонологічного та нейрохірургічного відділень, частково другий поверх дитячої лікарні та реанімаційне відділення. Враховуючи темпи поширення ковіду, вишукують також можливості розгорнути додаткові ліжка.

Забезпечення киснем у лікарні задовільне. Споживання – близько тонни.

Проблемним є те, що почало хворіти дуже багато медиків. На 20 січня на кінець дня на лікарняних листках з ПЛР-позитивними результатами перебували 25 медпрацівників.

Щодо Калуської міської лікарні, то там наразі лікується 53 ковідних хворих, з яких 5 – у важкому стані.

Як повідомив головний лікар Калуського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Михайло Гаврилишин, у них – аншлаги, працівники працюють з перевантаженням. Лише за три дні у 861 людини взяли ПЛР-тест і у 508-ми вони виявилися позитивними, що становить 60%.

Також вчора, 20 січня, міський центр ПМСД отримав 2 тисячі швидких тестів і розпочав тестування пацієнтів. Із 119 чоловік, які в цей день здали швидкі тести, у 77-ми був позитивний результат (64%). Забір швидких тестів робитимуть щодня з 10:30 до 13:30, крім суботи і неділі.

Керівник медзакладу також відзначив, що за 4 дні вакцинальна бригада зробили 436 щеплень проти коронавірусу. Робота в цьому напрямку триває, але хотіло б більшої активності серед населення.

За словами М. Гаврилишина, адміністрація Калуської ЦРЛ вже організовує бустерні дози, так само формуються списки на «КАРПАТНАФТОХІМі». Бустерну дозу вводять, коли від останнього щеплення пройшло 180 днів. Відповідно дія сертифіката знову подовжуватиметься на 270 днів.

Схожі матеріали за тегами: Калуська ЦРЛ додаткові відділення ковід

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: