Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Лекторій-диспут. У «Калуській в’язниці» говорили про створення та діяльність ОУН на Калущині

Переглядів: 869

З нагоди 90-ої річниці з дня створення Організації Українських Націоналістів у меморіальному музеї «Калуська в'язниця» 3 лютого відбувся лекторій-диспут «Створення ОУН та її діяльність на Калущині».

Дана проблематика отримала різностороннє висвітлення у виступах, повідомляє Музейно-виставковий центр Калуської міської ради.

Так, старший науковий співробітник меморіального музею «Калуська в'язниця» Олег Відливаний доповів про історію створення ОУН і її діяльність на Калущині в 30-х рр. ХХ століття, опираючись на архівні матеріали. Свій виступ він доповнив схемами на слайд-шоу.

Наступна доповідь, котру мали можливість прослухати присутні, стосувалася діяльності ОУН у Підгірках, яку підготувала науковий співробітник музею-оселі родини Івана Франка у Підгірках Наталія Мельник. Вона намагалася зацікавити слухачів тогочасними світлинами із фондів музею.

Цікавою за наповненням була розповідь гості заходу — Анни Чорній, старшого наукового співробітника меморіального комплексу «Дем'янів Лаз» на тему «Політичні репресії радянської влади проти членів ОУН у Калуському районі». Доповідь була насичена фотографіями та статистикою.

На завершення присутні заслухали виступ наукового співробітника меморіального музею «Калуська в'язниця» Галини Федюри, який ґрунтувався на вивченні періодики Калущини періоду1945-1965 рр. і висвітлював діяльність ОУН на сторінках калуської преси.

Схожі матеріали за тегами: Калуська в'язниця диспут ОУН Калущина

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: