Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Калущині провели Розколяду (ФОТО)

Переглядів: 1203

Розпочався Різдвяний піст. З цього часу прийнято готуватися до Різдвяних свят. Діти пригадують колядки та щедрівки, вивчають нові, проводять репетиції, щоб радісно зустріти Народження Христа.

28 листопада в районному Будинку культури під керівництвом працівників відділу освіти райдержадміністрації відбувся районний етап Розколяди. Учні шкіл і навчально-виховних комплексів Калуського району, у тому числі із навчальних закладів об’єднаних територіальних громад, презентували багату творчу спадщину нашого народу про Різдво Христове. Переможці районного етапу Розколяди візьмуть участь в обласному етапі, повідомляє прес-служба Калуської РДА.

Самобутні, для багатьох вперше почуті, і добре відомі колядки та щедрівки різної манери виконання, щирі віншування, прозвучали цього дня зі сцени та подарували глядачам дух Різдва, надихнувши  вірою в добро. А ще глядачі мали можливість побачити  оригінальні сценарії події народження Спасителя, яскраві образи та харизматичні постаті, щоразу відтворені у вертепах, цікавих театралізованих постановках, дотепну та жартівливу Маланку, автентичні костюми та обрядові речі побуту в стародавній українській господі.

Такі заходи яскраво демонструють єдність поколінь через збереження народних традицій, багатство нашої культури і таланти дітей. Адже необхідно берегти український скарб, нашу щиру коляду, наші колоритні звичаї та обряди. Тож молоде покоління покликано берегти духовні надбання наших предків, розвивати і передавати нащадкам.

 

Схожі матеріали за тегами: Калущина Різдвяний піст Розколяда

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: