Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Калущині встановлять меморіальні дошки військовим діячам дивізії «Галичина»

Переглядів: 1183

12 квітня відбулося засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення на Калущині 75-ої річниці утворення Першої Української дивізії «Галичина» Української Національної Армії.

На засіданні йшлося про підготовку до проведення заходів у населених пунктах району, де народилися відомі військові діячі дивізії «Галичина», інформує прес-служба Калуської РДА.

27 квітня у центральній міській бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка відбудеться круглий стіл за участю освітян, істориків і краєзнавців, де обговорюватимуть роль дивізії «Галичина» в історії українського державотворення.

29 квітня у селі Сівка-Войнилівська відбудеться відкриття меморіальної дошки майору дивізії «Галичина» Любомирові Макарушці.

У травні заплановано проведення відкриття меморіальної дошки Романові Рудому у селищі Войнилів.

Культурно-мистецький захід проведуть і в селі Перевозець, де народився ад'ютант командира дивізії «Галичина» Дмитра Паліїва. Нагадаємо, що у 2016 році у рідному селі Героя з нагоди 120-річчя від дня народження Дмитра Паліїва встановили барельєф з пам’ятною дошкою.

У червні заплановано проведення у Калуші наукової конференції про дивізію «Галичина» та її видатних полководців.

Впродовж року також відкриють меморіальні дошки військовим діячам дивізії «Галичина» Михайлові Хом’яку – у селі Верхня та Миколі Тимчишину – в Негівцях.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: