Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Прикарпатті буде утворено не три, а п’ять районів

Переглядів: 1495

У Києві відбувся всеукраїнський Форум місцевого самоврядування. Участь в заході взяли Президент України Петро Порошенко, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, інші урядовці та високопосадовці.

Участь у заході також взяла делегація з Івано-Франківської області, зокрема, заступник голови облдержадміністрації Богдан Кобилянський, повідомляє прес-служба ОДА.

На зустрічі Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман презентував дорожню карту щодо продовження змін у системі місцевого самоврядування. Згідно концепції орієнтовний термін ухвалення всіх необхідних рішень має тривати близько 600 днів.

У той же час, було презентовано й концепцію формування районного рівня. Зокрема, було представлено й карту районування Івано-Франківської області. «Згідно концепції, яку презентував Володимир Гройсман, у нашій області буде не три, а п’ять районів. При розробці документу враховувались і особливості формування гірських територій. Так згідно цих напрацювань, пропонується утворення у нашій області таких районів: Івано-Франківського, Калуського, Коломийського, Косівського та Надвірнянського», - повідомив виконавчий директор Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття Максим Чопей.

Окрім того, на зустрічі розглядались й інші питання, зокрема: формування бюджетів в ОТГ, використання ресурсів та питання контролю за рішеннями органів місцевого самоврядування.

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття децентралізація райони

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: