Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

«Ніч у музеї»: від класики - до патріотичної пісні, короткометражок і шоу бульбашок (ФОТО)

Переглядів: 1380

 Творчий вечір «Ніч у музеї», який проходив 18 травня у краєзнавчому музеї Калущини, присвятили не лише Міжнародному дню музеїв, а й 20-річчю краєзнавчого музею.

Цього разу організатори обрали цікавий формат: від класики – до повстанської пісні, від короткометражок – до шоу бульбашок.

У головній залі музею чудово звучала як арія з опери Моцарта «Дон Жуан» у виконанні солістки «Тавору» Ксенії Пілянської, так і лемківська пісня «Гамерицький край», який присутнім подарував гурт «Амфісбена» (Катерина Мельник, Євген Чолій та Дмитро Білоус), а також патріотичні пісні у виконанні вокально-інструментального ансамблю «Передзвін».

У теплій і невимушеній атмосфері пройшов перегляд короткометражок, «на ура»  сприйняли відвідувачі музею і шоу бульбашок у темній залі, яке їм продемонстрував режисер, перформер Володимир Джавага.

А відтак було дружнє спілкування за філіжанкою кави та горням чаю, гра на фортепіано, співи і маса позитивних емоцій.

За словами директора музейно-виставкового центру Артура Єфремова, такі зустрічі у неформальній обстановці калуські музейники проводять з 2011 року. Проте щоразу змінюють їх формат. Спершу це був фестиваль «Деталь», який після 2014 – го переріс у фестиваль «Шляхами Європи». У подальшому його викристалізували у формат «Ніч у мезеї», який доволі розповсюджений серед музейних закладів. І хоча тематика щоразу трансформується, мета цих заходів залишається незмінною: навчитись комунікувати та спільно проводити час у музеї.

«Нерідко на цих заходах було доволі мало калушан. Багато до чого громаду просто треба привчити, зацікавити її, заінтригувати. І тепер у музеї з’являються люди, які раніше сюди ніколи не приходили. Тож вважаю, що такі заходи треба робити», - зауважив Артур Єфремов.

 

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш ніч у музеї

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: