Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Поліція передала до суду справу «калуського авторитета», який займався вимаганням

Переглядів: 1034

Слідчі Слідчого управлінням (відділом детективів) Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області під процесуальним керівництвом прокуратури області завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням чотирьох мешканців Івано-Франківської та Львівської областей у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 та ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

У ході досудового розслідування встановили, що учасники злочинної групи, серед яких кримінальний авторитет з Івано-Франківщини, спільно реалізовуючи свій злочинний умисел, вимагали грошові кошти у великих та особливо великих розмірах у прикарпатців, при цьому погрожуючи їм фізичним насильством, повідомляє поліція області.

Наразі учасників злочинного угрупування затримано. Двом із них судом обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, іншим двом – тримання під вартою без права внесення застави.

Як інформувало «Калуш ФМ», серед цієї групи був і «калуський авторитет», якого затримали 16 серпня 2019 року.

Оперативники спецслужби встановили, що раніше неодноразово засуджений за тяжкі злочини, зокрема контрабанду наркотиків та вимагання, уродженець Калуша штучно створював приводи для «вибивання» неіснуючих боргів з підприємців. У разі несплати грошей зловмисник погрожував комерсантам насильством та фізичною розправою.

Співробітники СБУ задокументували факт вимагання рекетиром від підприємця 70 тисяч американських доларів.

Під час спецоперації правоохоронці затримали зловмисника на одній з центральних вулиць Калуша при отриманні чергового «траншу» у розмірі 10 тисяч доларів США.

 

Схожі матеріали за тегами: Поліція суд справа калуський авторитет

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: