Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Поминальна панахида і фільм: у Калуші вшанували загиблих захисників Донецького аеропорту (ФОТО)

Переглядів: 1567

У неділю, 21 січня, у Калуші вшанували пам’ять загиблих захисників Донецького аеропорту та всіх, хто поклав своє життя за Україну.

Опівдні воїни АТО і небайдужі калушани зібралися біля пам’ятника Романові Шухевичу на поминальну панахиду. Її відслужили отець Григорій Мороз і два військові капелани – отець Савва та отець Володимир Олійник.

Ведуча заходу перегорнула сторінки історії і ще раз нагадала присутнім, що 21 січня три роки тому впали стіни Донецького аеропорту. Кіборги героїчно захищали стратегічний об’єкт 242 дні. За цей час 200 українських бійців загинули, ще півтисячі отримали поранення. Аеропорт обстрілювали з артилерії, «Градів», мінометів і танків, працювали снайпери. Кіборгами нескорених українців назвали самі терористи, бо тільки роботи здатні вистояти в таких нелюдських умовах.

Голова громадської спілки учасників АТО Калущини Олександр Соколовський закликав своїх бойових побратимів об’єднатися і завершити справу тих, які вже на небесах.

Присутні вшанували загиблих героїв хвилиною мовчання і покладанням свічок до пам’ятного знака Героям Небесної сотні.

Після молитви багатолюдною ходою всі пройшли центральною частиною міста до палацу культури «Мінерал», де відбувся перегляд кінофільму «Кіборги», який вийшов у 2017 році. Після кровопролитних боїв захисники Донецького аеропорту стали символом героїзму для всіх українців.

 

Схожі матеріали за тегами: віче кіборги фільм вшанування

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: