Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Представники Калуської ТГ взяли участь у Божественній літургії у Хресто-Воздвиженському храмі Манявського монастиря (ФОТО)

Переглядів: 297

У день свята Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього Предстоятель Православної Церкви України Блаженніший Митрополит Епіфаній звершив Божественну літургію у Великоскитському Манявському Хресто-Воздвиженському чоловічому монастирі.

У богослужінні взяли участь близько п'ятисот прочан з усієї України, в тому числі парафіяни церкви Різдва Пресвятої Богородиці та собору Всіх Святих Землі Української ПЦУ на чолі з протоієреєм о. Федором Морозом, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на сайт Калуської міської ради.

На запрошення духовенства Православної Церкви серед присутніх були Калуський міський голова Андрій Найда, заступниця міського голови Наталія Кінаш, представники депутатського корпусу Інна Білоус, Оксана Савчук, Олександр Мицак, Ольга Білецька, Дмитро Вальнюк, керівництво Калуської райдержадміністрації, народний депутат України Едуард Прощук.

Міський голова Андрій Найда подякував Блаженнішому Митрополиту Епіфанію за Божественну літургію, вручив чудовий коровай з гербом Калуша, який благодійно спекла сімейна пекарня «Матусин хлібчик» (власниця Віра Кицман) та запросив відвідати нашу громаду.

Згодом лунала всеукраїнська молитва за припинення пошесті згубної (епідемії). За богослужінням сотні вірян причастилися святих Христових Тайн. Наприкінці літургії Блаженніший Митрополит Епіфаній виголосив повчальну проповідь, в якій привітав вірян зі святом.

Нагадаємо, що у 1676 році монастир був вщент зруйнований під час польсько-турецької війни. І його відновлення тривало упродовж десятьох років, а з 1700 року починається ще один нелегкий період у житті скиту. Фактично він залишається єдиним православним монастирем на Західній Україні до 1785 року, коли за розпорядженням австрійського імператора Франца-Йосифа ΙΙ був офіційно закритий. Після значних реставраційних робіт у 1998 році тут знову залунала молитва – через понад 200 років.

Схожі матеріали за тегами: Калуш Манявський монастир літургія

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: