Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Рожнятівські рятувальники витягнули з водойми рибалку, який провалився під лід (ФОТО, ВІДЕО)

Переглядів: 820

Прикарпатські рятувальники врятували рибалку, який провалився під кригу.

4 лютого о 14:25 до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України в області поступило повідомлення про те, що в селищі міського типу Рожнятів на Чечвинському водосховищі тоне людина, повідомляє "Калуш ФМ", посилаючись на управління ДСНС України в Івано-Франківській області.

До місця події одразу ж направили відділення державної пожежно-рятувальної частини номер 8 смт Рожнятів та мобільно-оперативну групу Рожнятівського районного відділу, а також відділення водолазно-рятувальних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення.

Рятувальники, які прибули о 14:34 до місця події, встановили, що місцевий рибалка, перебуваючи на замерзлій частині водойми на відстані орієнтовно 100 метрів від берега, провалився у воду.

О 15:20 рятувальники спільно з місцевим населенням за допомогою човна дісталися до потерпілого, витягнули з водойми та помістили в човен. Долаючи відстань від берега через замерзлу поверхню водойми провели ряд рятувальних заходів щодо транспортування потерпілого до берега, де о 16:45 передали працівникам швидкої медичної допомоги. Стан чоловіка важкий.

До рятувальних робіт було залучено 3 одиниці техніки, 2 човни та 14 чоловік особового складу, зокрема 3 водолазів, та 3 чоловіки місцевого населення.

Щоб не трапилося біди під час зимової риболовлі, рятувальники Прикарпаття просять дотримуватися наступних правил:

- перед тим, як ступити на лід, спершу слід перевірити його товщину. Вона має складати не менш 7 см;

- надійніше йти там, де вже пройшли люди. Якщо ви вперше виходите на лід, то необхідно звернути увагу на те, чи він ніде не просів. Лід тонший там, де впадають теплі стічні води промислових підприємств, ростуть кущі чи очерет, де швидка течія та б’ють джерела;

- лунки для риболовлі треба робити на безпечній відстані одна від одно. Краще робити їх на тих місцях, де лід не покритий снігом.

- категорично забороняється вживати алкоголь під час риболовлі на льоду.

 

Схожі матеріали за тегами: Чечвинське водосховище рибалка порятунок

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: