Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Розвів кумівство. Призначення директора Калуського коледжу культури під питанням

Переглядів: 1112

Вже цієї п'ятниці, 13 грудня, в Івано-Франківську відбудеться чергова сесії обласної ради. На розгляд буде винесено близько півсотні питань. Зокрема, Бюджет області на 2020 рік.

Серед іншого, депутати планують призначити директора Калуського коледжу культури і мистецтв. Як доповів начальник управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської облдержадміністрації Володимир Федорак, перемогу у виборах здобув діючий директор коледжу Петро Пірус. Тож облраді пропонується призначити його ще на 5 років, повідомляє Бліц info.

«Ці вибори провели під конкретного кандидата, аби інші не могли виграти. Скажіть, скільки років переможцю і скільки його родичів працюють у коледжі?» - поцікавився депутат облради Микола Палійчук.

Чиновник запевнив, що умови були для всіх кандидатів однакові. Але цей кандидат переміг у першому турі зі значним відривом. Та, мовляв, якщо депутатів не влаштовує такий результат конкурсу, то вони можуть його переглянути. На це голова Івано-Франківської облради Олександр Сич поцікавився, чому не переглянули одразу.

«Ми переглянули, але порушень конкурсу не було. Інші кандидати були в таких же умовах. Петру Пірусу 75, але його підтримала більшість виборців. У коледжі справді працюють родичі директора -  дружина, донька і брат, але вони йому не підпорядковуються, тому порушення немає», - запевнив Федорак.

На це депутати зауважили, що брати всю родину на роботу - це ніщо інше, як кумівство.

«А в конкурсі прописали, що не можна брати родичів на роботу? Ні? Ну, то значить можна», - зіронізував голова облради.

Водночас, Олександр Сич зауважив, що представники обласної ради не входили у комісію, яка визначала результати цих виборів. Відтак, якщо заклади є у підпорядкуванні обласної ради, то є потреба таки залучити депутатів до комісії. Щодо призначення Піруса, то  депутати вирішуватимуть це питання під час сесії у п'ятницю.

Схожі матеріали за тегами: Коледж культури директор призначення

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: