Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Сім’ї калушанина, у якого у січні народилась донька, потрібна допомога, щоб оплатити операцію з видалення пухлини у новонародженої дитини

Переглядів: 3797

Львів’янка Дарина Баковська опублікувала на своїй сторінці у фейсбуці історію її друга.

Сім’я калушанина Олексія Оніщука, який зараз живе у Львові, чекала народження донечки.

2 січня під час планового УЗД на 29 тижні вагітності, в малятка виявили рідкісне захворювання - пухлину в ротовій порожнині, яка порушувала ковтання дитинки, що призвело до багатоводдя і в подальшому до передчасних пологів.

В терміновому порядку сім’я консультувалась з усіма можливими лікарями стосовно лікування та пологів в Україні. Але при наступному УЗД 23 січня було виявлене значне скорочення матки. Тому майбутній мамі рекомендували терміново виїжджати до Польщі на консультацію та огляд лікаря.

В день огляду і консультації 25 січня народилась маленька дівчинка, яка потребувала термінової допомоги.

30 січня провели операцію з видалення пухлини та взяли її на аналіз, результат якого буде відомим наступного тижня. Попередній діагноз - тетранома язика. Прогнози в лікарів є дуже хорошими, динаміка в дівчинки позитивна, ззовні у дитини більше ніяких ушкоджень.

На даний момент, ще невідомі конкретні суми за лікування, але лише за перебування в лікарні, де проходили пологи, сім’ї нарахували 10 000 злотих, а це понад 2 500 тисяч доларів.

 Зараз сім’я перебуває в лікарні, де проводилась операція. В даній лікарні ціна за один день чистого перебування без ліків, без операції, без будь-яких процедур становить 1250 злотих, що є рівним 350 доларам.

Рахунок за операцію і всі процедури ще не виставили, але вже зараз зрозуміло, що звичайній українській сім’ї така сума буде «непідймною».

Тож калушан просять допомогти своєму земляку та його сім’ї.

Номер картки батька новонародженої донечки Олексія Оніщука: 5168 7427 1034 0211

Тут можна побачити фотографії заключення УЗД в Україні та заключення лікаря в Польщі після пологів.

Олексій Оніщук працює зберігачем фондів Центрального державного історичного архіву Львова.
Він також досліджує історію Калуша та збирає історичні матеріали пов’язані з минулим Калуша.
У 2018 році Оніщук був співініціатором презентації у Калуші трьохсотлітньої метричної книги нашого міста, а у 2017 році вийшов буклет «Калуш на старих листівках та світлинах». Туди увійшли листівки початку XX століття з приватної колеції Олексія Оніщука.
Схожі матеріали за тегами: допомога лікування дитина оніщук

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: