7 лютого у Калуші продовжились заняття в університеті третього віку. Цього разу слухачі університету зібрались в музеї-оселі родини Івана Франка у Підгірках.
Ознайомившись з оновленою експозицією музею, люди літнього віку прослухали цікаву лекцію наукового співробітника музею Наталії Мельник про кулінарні уподобання родини Франка та галицьку кухню. Насправді галицька кухня - це багаті і неповторні традиції, які найбільше підтримувала невістка Івана Франка Ольга Франко (Білевич) – дружина молодшого сина Петра.
У 1937 році у Львові вийшла куховарська книга «Всенародна кухня» Ольги Франко, переднє слово до якої писав Петро Франко. Книга користується попитом досі і багато разів перевидавалася.
Куховарська книга «Всенародна кухня» Ольги Франко - це не просто зібрання простих і доступних рецептів, це - наукова праця, в якій харчі називаються словом «пожива», тобто користь. Розділи книги «Пожива для дорослих» та «Пожива для дітей» розкривають куховарство як науковий термін, тут вказується, які вітаміни та мінерали, солі тощо і в якій кількості потрібно вживати людям розумової та фізичної праці, а також дітям.
Після різдвяних канікул слухачі були раді теплій, сімейній атмосфері в музеї. Зустріч завершилась чаюванням та спілкуванням.