Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Слухачі університету третього віку у музеї-оселі Франка говорили про кулінарію і чаювали

Переглядів: 1238

7 лютого у Калуші продовжились заняття в університеті третього віку. Цього разу слухачі університету зібрались в музеї-оселі родини Івана Франка у Підгірках.

Ознайомившись з оновленою експозицією музею, люди літнього віку прослухали цікаву лекцію наукового співробітника музею Наталії Мельник про кулінарні уподобання родини Франка та галицьку кухню.  Насправді  галицька кухня - це багаті  і  неповторні  традиції, які найбільше підтримувала невістка Івана Франка  Ольга Франко  (Білевич) – дружина молодшого сина Петра.

У 1937 році  у Львові вийшла куховарська книга «Всенародна кухня» Ольги Франко, переднє слово до якої писав Петро Франко. Книга користується попитом досі і багато разів перевидавалася.  

Куховарська книга «Всенародна кухня» Ольги Франко - це не просто зібрання  простих і доступних рецептів, це - наукова праця, в якій харчі називаються словом «пожива», тобто користь. Розділи книги «Пожива для дорослих» та «Пожива для дітей» розкривають куховарство як науковий термін, тут вказується, які вітаміни та мінерали, солі тощо і в якій кількості потрібно вживати людям розумової та фізичної праці, а також дітям.

 Після різдвяних канікул слухачі були раді теплій, сімейній атмосфері в музеї. Зустріч завершилась чаюванням та спілкуванням.

Схожі матеріали за тегами: Калуш музей Франко кулінарія

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: