Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Старшим паням Калуша розповіли про єврейську тематику у творчості Івана Франка

Переглядів: 1089

Днями у виставковій залі міста слухачів  Університету третього віку  ознайомили з  відображенням у  творчості Івана Франка життя євреїв Галичини.

Лекцію підготувала  слухачка Університету Поліна Василівна Овсянова, повідомляє сайт Калуської міськради.

В українській літературі немає письменника, який би так багато працював над темою єврейства, як Іван Франко. Цей факт можна пояснити передусім тим, що Іван Франко з дитинства жив серед єврейської людності, спілкувався з освіченими євреями і під час навчання у гімназії та університеті, врешті мав у єврейському інтелектуальному середовищі Відня, Львова, Дрогобича, інших міст Галичини та Європи добрих приятелів і друзів. Франко був добре обізнаний з історією багатовікової єврейської культури. Ця тема знайшла своє відображення у його художніх творах, а також і в наукових розвідках та публіцистичних матеріалах.

Водночас завідувач  сектору прийняття рішень відділу соціальних  допомог управління соціального захисту населення Калуської міської ради Світлана Млиниська ознайомила слухачів Університету з  новаціями призначення субсидії  на житлово-комунальні послуги.

Схожі матеріали за тегами: Калуш Універстет третього віку лекція

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: