Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У бюджетних установах Калуша впроваджують системи енергомоніторингу

Переглядів: 1170

Сьогодні на державному рівні приділяється значна увага питанням впровадження систем енергоменеджменту та енергомоніторингу. У Калуші також проводиться робота щодо впровадження системи енергетичного менеджменту в бюджетних установах.

За інформацією управління економічного розвитку міста Калуської міської ради, на першому етапі для організації системної роботи в сфері енергоефективності видано відповідне розпорядження міського голови, підготовлено перелік бюджетних установ, що фінансуються з міського бюджету; підписано договір з ТзОВ «ЕНЕРГОСЕРВІС.КОМ.ЮА», який дає право на використання комп’ютерної програми СКАУ «Міська рада» - модуль АІС «Енергосервіс: облік, контроль, економія», а також визначено відповідальних осіб за впровадження системи по кожній бюджетній будівлі окремо.

Робота щодо впровадження системи енергомоніторингу триває і надалі.

Додамо, що програма щоденного моніторингу споживання енергоносіїв покликана автоматизувати процедуру подачі та аналізу споживання енергоносіїв в усіх закладах та на усіх об'єктах, які  піддаються моніторингу. Вона розроблена таким чином, що не потребує встановлення ніякого програмного забезпечення. Для подачі даних працівнику вистачить 2-5 хвилин роботи на день в мережі Internet для внесення показів лічильників. Усі інші операції проходять автоматично, що виключає людський фактор.

Щоденний моніторинг споживання енергоносіїв дає можливість запровадити їх раціональне використання, швидко виявляти аварії на комунікаціях та усувати їх і найголовніше заощадити як мінімуму 3% споживання.

Для прикладу: середнє місто з населенням 40 000 чоловік в рік споживає енергоносіїв приблизно на 50 млн грн, 3% від 50 млн грн це 1,5 млн грн заощаджених коштів щороку. Зекономлені кошти можна спрямовувати на подальше впровадження заходів з енергоефективності.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш системи енергомоніторинг

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: