Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші – спалах кору. Містян кличуть на безкоштовну вакцинацію

Переглядів: 1273

У Калуші, як і по всій Україні, склалася неблагополучна ситуація із захворюваністю на кір. У місті вже занедужали 153 особи, у тому числі 27 – дорослих.

Про це повідомив головний лікар Калуського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Михайло Гаврилишин.

Єдиним дієвим методом протидії захворюванню є вакцинація. Зважаючи на ситуацію, яка склалася, Міністерство охорони здоров’я направило в регіони вакцину для щеплення дорослого населення.

Зокрема, Калуш вже отримав 2000 доз вакцини американського виробництва для проведення безкоштовної вакцинації окремих категорій дорослих. Зокрема, безкоштовне щеплення пропонують працівникам медицини, освіти, поліції, студентам. Крім того, вакцинації підлягають батьки дітей, які захворіли на кір, та всі, хто контактував з хворим у перших три доби від початку захворювання.

Для зручності калушан на період проведенням кампанії вакцинації від кору міська поліклініка продовжила час роботи. Вакцинуватися у кабінеті щеплень можна до 19.00 у робочі дні і до 15.00 – у суботу.

Медики вважають, що ситуація серйозна і щепленням нехтувати не варто.

Щодо дітей, то вакцинація від кору є безкоштовною для всіх. Наразі поліклініка маєв наявності 500 доз вакцини, тож батьків просять приводити дітей на щеплення.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш кір спалах безкоштовна вакцинація

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: