Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші четверо орендарів заборгували місту за землю понад 2 мільйони гривень

Переглядів: 1130

Виконавчий комітет Калуської міськради 19 червня затвердив п’ять актів комісії з відшкодування міськраді збитків, завданих користуванням земельними ділянками комунальної власності територіальної громади без правовстановлюючих документів.

Відповідні акти були складені у квітні і травні. Комісія визначила збитки, які завдали місту п’ятеро суб’єктів господарювання. Як з’ясувалося, вони користувалися землею, однак вчасно не продовжили договорів оренди земельних ділянок і відповідно не сплачували орендну плату.

Зокрема, йдеться про земельну ділянку на вул. Вітовського, 52а, площею 0,23 га, де збитки становлять 90 тис. 708 грн. Її орендує підприємець Богдан Передерко.

Близько 723 тис. грн заборгувало місту ЗАТ «Меркурій холдинг групп» за оренду земельної ділянку на вул. Промисловій, 13, площею понад 1,8 га.

Боргів на понад 456 тис. грн має і ДП «СІЛІКА-ПЛЕНЕТ-УКРАЇНА» Великобританської компанії «СІЛІКА ПЛЕНЕТ ЛТД», яка орендує ділянку на вул. Заводській, 12, площею 3,9 га.

Понад 1 млн грн склали також борги за оренду двох земельних ділянок ДП «Івано-Франківський облавтодор» ВАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України». Йдеться, зокрема, про земельну ділянку площею 1,7 га на вул. Козоріса, 49, та площею 1,2 га на вул. Долинській, 28а.

Відповідно до рішення виконкому, боржникам надали місяць на компенсацію місту збитків. У разі несплати міська рада звернеться з позовами про відшкодування до суду.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш земля оренда борги

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: