Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші двоє закарпатців намагалися відкупитися від поліції харабарем (ФОТО)

Переглядів: 768

Працівники внутрішньої безпеки Національної поліції України та поліції Івано-Франківської області у службовому кабінеті начальника Калуського відділу поліції затримали двох закарпатців. За можливість уникнути покарання за вчинення крадіжок чоловіки намагалися відкупитися хабарем.

Співробітники поліції Калуша розпочали кримінальне провадження за фактом низки крадіжок, поєднаних з проникненням у житло. У вчинені злочинів запідозрили двох жителів Мукачівського району Закарпаття.

Однак нести відповідальність за свої дії молоді чоловіки не бажали і вирішили відкупитися. Звернулися до працівника сектору кримінальної поліції з пропозицією надання хабара у розмірі 1 тисячі доларів США за вплив на начальника поліції міста та слідчого, повідомляє Івано-Франківське управління ДВБ НП України.

Капітан поліції про корупційну пропозицію доповів керівництву та рапортував до Івано-Франківського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ. За матеріалами УДВБ НПУ слідчі Калуського ВП під процесуальним керівництвом прокуратури Прикарпаття розпочали кримінальне провадження за ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

22-річного та 23-річного закарпатців затримали у кабінеті начальника поліції Калуша працівники внутрішньої безпеки НПУ та місцевого відділку поліції відразу після передачі ними коштів у якості хабара.

Тисячу доларів США – предмет злочину – вилучено. Готується оголошення підозри фігурантам. За підкуп службової особи передбачено позбавлення волі на строк від 4 до 8 років.

 

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш закарпатці поліція хабар відкуп

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: