Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші на бульварі Незалежності таки планують збудувати медичний центр

Переглядів: 517

Побудова нового медичного центру у нашому місті назріла давно. Це питання обговорюється не один рік. Певні кроки до реалізації проєкту були зроблені ще за попередньої влади. Проте повернулися до цього питання лише нещодавно.

Зокрема, на сесії Калуської міської ради, яка відбулася 25 листопада, депутати надали дозвіл на розроблення Проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у постійне користування КНП «Калуський міський центр первинної медико-санітарної допомоги Калуської міської ради», інформує «Калуш ФМ».

Як прокоментував начальник земельного відділу Калуської міської ради Володимир Мельник, 23 травня 2019 року сесією Калуської міськради був затверджений детальний план території, обмежений вул. Євшана і б-ром Незалежності, яким передбачалося, що на земельній ділянці позаду Каменя Незалежності буде заклад охорони здоров’я. Прийняттю цього рішення передували громадські слухання, де були озвучені зауваження щодо зменшення площі під сквер, який тут планувався, і внесення у план ділянки для будівництва медичного закладу. Тож депутати попереднього скликання затвердили детальний план із внесеними змінами.

А тепер, відповідно до прийнятого на останній сесії рішення, буде розроблятися проєкт відведення земельної ділянки, яку в подальшому передадуть у постійне користування Калуському МЦ ПМСД. Йдеться про 0,41 га. Після завершення цих робіт можна буде розпочинати проєктування самої будівлі.

За словами головного лікаря Калуського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Михайла Гаврилишина, будівництво нового сучасного медичного центру у Калуші надзвичайно потрібне. Адже від часу проєктування міської і дитячої поліклінік минуло більше, ніж півстоліття. Відповідно ці приміщення, як би їх не покращували, не відповідають сучасним вимогам. Звідси і нарікання жителів міста на черги і велике скупчення людей.

- Тепер змінилися вимоги і до медичних будівель, і до їх доступності. До прикладу, за новими нормами ширина коридору має бути мінімум 4,5 метра. Цього ми аж ніяк не можемо забезпечити у старих приміщеннях, – зазначив головний лікар. – У новому медичному центрі планується розміщення дитячої поліклініки, діагностичного, реабілітаційного відділень й іншого. Проте виготовлення всієї необхідної документації займе чимало часу, тому будівництво, можливо, розпочнеться років через два.

Керівник центру також висловив вдячність міському голові Андрію Найді і депутатському корпусу за прийняте рішення щодо відведення земельної ділянки під будівництво цього важливого соціального об’єкта.

Схожі матеріали за тегами: Калуш медичний центр будівництво

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: