Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші на обліку служби у справах дітей перебуває 14 дітей щодо яких скоювалось насильство у сім’ї

Переглядів: 483

Виховання дітей – відповідальна справа, яка покладена на обох батьків, незалежно від того проживають вони разом чи окремо, оскільки обов’язок здійснювати належне виховання та нагляд за дитиною є рівним для обох з них. Однак не всі батьки належним чином виконують батьківські обов’язки.

Станом на 23 березня на обліку дітей, що опинилися у складних життєвих обставинах служби у справах дітей Калуської міської ради перебувала 41 дитина, яка проживала у 23 сім’ях. З них: 14 дітей перебуває на обліку за підставою скоєння фізичного та психологічного насильства щодо дитини в сім’ї,  1 дитина – через систематичне залишення дитиною місця свого постійного проживання, 26 дітей перебувають на обліку за підставою проживання дитини у сім’ї, в якій батьки ухиляються від виконання своїх батьківських обов’язків, інформує "Калуш ФМ" з посиланням на сайт Калуської міськради.

За І квартал цього року на облік служби у справах дітей на облік дітей, що опинилися у складних життєвих обставинах, взято 14 дітей. Щодо 2-ох із них службою подано позов про позбавлення матері батьківських прав, 5 батьків притягнуто до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків та вчинення домашнього насильства.

Впродовж І кварталу служба провела 10 профілактичних рейдів, в результаті яких виявила: 1 порушення закладом торгівлі правил продажу алкогольних напоїв, 5 дітей, які вживали алкогольні та слабоалкогольні напої, 7 малолітніх, які перебували в аварійному приміщенні, 2 дітей у зв’язку із загрозою для життя та здоров’я було вилучено з сім’ї та тимчасово влаштовано в дитячу лікарню Калуської ЦРЛ.

Провели також обстеження умов проживання 19 сімей, в яких виховуються та проживають діти, які опинилися в складних життєвих обставинах. Крім того, за заявами, зверненнями та листами органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності, громадських організацій та громадян провели 16 обстежень матеріально-побутових умов проживання сімей.

Служба у справах дітей закликає громадян не бути байдужими до долі дітей і повідомляти про факти залучення дітей до найгірших форм праці (займання проституцією, використання у збройних конфліктах, жебракування, інше), проживання у сім’ї, де батьки ухиляються від виконання своїх обов’язків, жорстоке поводження або насильство над дитиною, а також звертатися із питань усиновлення, опіки, піклування, створення прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, захисту прав та інтересів дітей.

Схожі матеріали за тегами: Калуш діти насильство облік

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: