Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші на вул. Кармелюка в криницях посиніла вода. Причина – мідний купорос

Переглядів: 1357

У Калуші ліквідовують наслідки останньої зливи, яка пронеслася містом 28 травня, і наробила шкоди людям та комунікаціям. Погіршилася відповідно і якість питної води.

Калуська міськрайонна філії ДУ «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України» та Калуське міське управління ГУ Держпродспоживслужби постійно відбирають проби води не лише із централізованого водопроводу, а й з криниць приватного сектора. До останнього підтоплення вода за показниками була в межах норми в паводковий період, щоправда, мала підвищену каламутність. Наступний результат буде через кілька днів.

Проте у Хотіні  у кількох криницях по вул. Кармелюка вода набула синього забарвлення. Як пояснюють надзвичайники, таке тут уже спостерігалося під час повені у 2008 році. Тоді у відібраних пробах води виявили мідний купорос. Припускають, що його вимивають підземні води.

Як повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Ігор Головатчук, воду з криниць уже пробували відкачувати, проте оскільки й надалі ідуть інтенстивні дощі, вона набирається знову. А загалом ці люди поінформовані і знають, що необхідно робити.

Жителям міста в даний час рекомендують вживати бутильовану воду.

Схожі матеріали за тегами: Калуш криниці вода синя мідний купорос

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: