Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші невідомі розкопують відвали Домбровського кар’єру (ФОТО)

Переглядів: 1192

У Калуші відбулася виїзна нарада робочої групи під головуванням першого заступника міського голови Галини Романко на відвали розкривних порід №1 та №4 Домбровського кар’єру.

Відповідно до повідомлення громадського активіста Калуша Бойчука Р. В. щодо виявлення ним проведення невідомими особами земляних робіт на відвали розкривних порід №1 та №4 Домбровського кар’єру влада міста прийняла рішення перевірити даний факт, повідомляє прес-служба Калуської міськради.

У процесі даних робіт було порушено значну площу рекультивованих територій відвалів, ймовірно, з метою пошуку захоронених там раніше металобрухту та відходів графіту з колишнього магнієвого заводу.

13 грудня робоча група, створена розпорядженням міського голови, під головуванням першого заступника міського голови Галини Романко у складі представників управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації, управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації, міськрайвідділу УДСНС в Івано-Франківській області, Калуського відділу поліції в Івано-Франківській області, Калуського міського відділу УСБУ в Івано-Франківській області, управління з питань надзвичайних ситуацій міської ради, управління будівництва та розвитку інфраструктури міської ради здійснила виїзд на місце події з метою огляду та фіксації факту порушення цілісності рекультивованої поверхні даних об’єктів.

Ситуація на відвалах №1, №4 розкривних порід Домбровського кар’єру ДП «Калійний завод» ВАТ «Оріана» є критичною та може призвести до погіршення екологічної ситуації у зв’язку з вимиванням солей та інших токсичних відходів, заскладованих у відвалах. Ситуація, що склалась, вимагає негайних рішень.

Галина Романко дала відповідні доручення по вирішенню даного питання, яке перебуває на особливому контролі у міського голови Ігоря Матвійчука.

Схожі матеріали за тегами: Калуш Домброський кар'єр відвали розкопки

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: