Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші під соціальний супровід взяли 95 сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах

Переглядів: 2277

26 вересня в Калуському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбулося десяте засідання координаційної ради з питань соціального супроводу сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Під час засідання дорадчий орган розглянув кілька проблемних питань, зокрема, неналежне виконання батьківських обов’язків у трьох сім’ях, наявність міжособистісного конфлікту в одній сім’ї, потребу у психологічній підтримці двох сімей та наявність в одній сім’ї соціально-медичних проблем, повідомляє прес-служба Калуської міськради.

Завершено з позитивним результатом надання соціальних послуг 5 сім’ям, які перебували під соціальним супроводженням Центру.

За  результатами рішень координаційної ради, протягом 9 місяців поточного року взято під соціальне супроводження 95 сімей, в яких на вихованні перебуває 150 дітей.

Додамо, що координаційна рада є консультативно-дорадчим органом при виконавчому комітеті міської ради і створена для здійснення координації дій між суб’єктами соціальної роботи із сім`ями, які опинилися в складних життєвих обставинах.

На засіданнях в присутності суб'єктів соціальної роботи щомісячно розглядаються матеріали про стан сімей та осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах, можлива присутність сімей.

У разі взяття сім’ї під соціальний супровід, за обов’язковою згодою клієнта, центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді заводиться справа соціального супроводу, складається план соціального супроводу із зазначенням проблеми, яку необхідно вирішити та відповідальних суб’єктів соціальної роботи. В іншому випадку робота з сім’єю ведеться через картку отримувача послуг.

Як наголошує перший заступник міського голови, голова координаційної ради Галина Романко, необхідно приділяти значну увагу передусім інформуванню населення міста щодо наявних складних життєвих ситуацій у сім’ях, які є наслідком неусвідомленого материнства та безвідповідального батьківства, і заручником яких, на жаль, стає дитина.

Діяльність координаційної ради дозволяє вирішити проблеми сім’ї, особливо на первинному етапі, коли ще суттєво не порушені більшість функцій родини, адже ті, що уже асоціальні, набагато важче піддаються корекції. Тому надважливим є вчасне звернення осіб з метою отримання кваліфікованої допомоги до відповідних установ, зокрема до Калуського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, який знаходиться за адресою: м. Калуш, вул. Пушкіна, 9а.

Варто пам’ятати, що краще попередити складні життєві обставини, ніж потім боротися з негативними наслідками.

Схожі матеріали за тегами: Калуш сім'я соціальний супровід

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: