Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші підбили підсумки моніторингу стану довкілля (ФОТО)

Переглядів: 346

30 листопада в ПК «Мінерал» відбулася презентація звіту по об’єкту «Запровадження екологічного моніторингу стану довкілля, контролю засоленості поверхневих і підземних вод, зон просідань та гірничих розробок на території гірничо-хімічних підприємств міста Калуш та сіл Сівка-Калуська і Кропивник».

У заході взяли участь міський голова Андрій Найда, перший заступник міського голови Мирослав Тихий, начальник управління з надзвичайних ситуацій Іван Дембич, старости сіл, на території яких проводилися дослідження, науковці Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, представники інших зацікавлених організацій, громадськості, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на сайт Калуської міської ради.

Присутні заслухали результати проведення топогеодезичних робіт, геофізичних досліджень методом природнього імпульсного електромагнітного поля Землі по реперних профілях рудників «Ново-Голинь», «Калуш», результати проведення гідрогеологічних спостережень на території Калуської громади. Зокрема зазначалося, що останні дослідження проводилися у 2013 році, тому для ретельних висновків є необхідність продовжити проведення моніторингу й надалі у 2022 році.

Андрій Найда подякував за колосальну працю і зазначив, що у науковців дуже ретельний підхід до дослідження. Моніторинг на стадії запровадження і ця робота буде продовжуватися. Є сприяння і народних депутатів, які розуміють серйозність проблеми. При потребі кошти місцевого бюджету будуть спрямовуватися на запобігання небезпеки руйнування будинків сіл Кропивник і Сівка-Калуська.

Додамо, що на 2021 рік на проведення зазначених робіт було виділено та освоєно з обласного фонду охорони навколишнього середовища 420 тис. грн. На наступні роки на продовження моніторингу планується виділення близько 4 млн грн з Державного бюджету.

З деталями та висновками про проведений моніторинг можна буде познайомитися в офіційному звіті, який буде розміщений на сайті Калуської міської ради.

Схожі матеріали за тегами: Калуш моніторинг довкілля звіт

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: