Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші працює комісія зі встановлення меж природозахисних смуг річок Сівки та Млинівки

Переглядів: 982

На неодноразові звернення небайдужих мешканців Калуша щодо вирішення питання санітарного стану річок Сівки та Млинівки за дорученням міського голови Ігоря Матвійчука на сесії міської ради 21.06.2018 року було прийняте рішення «Про створення комісії зі встановлення та погодження меж природозахисних смуг річок Сівка та Млинівка на території міста Калуша».

Алгоритм роботи комісії поділили на два етапи, першим з яких є встановлення та погодження меж природозахисної смуги річки Млинівка в м. Калуші, інформує сайт Калуської міськради.

За результатами діяльності комісії проведено 9 засідань з метою обстеження проблемних об’єктів, що знаходяться у прибережній захисній смузі на території русла р. Млинівки та  не відповідають встановленим режимам господарювання, підлягають винесенню з прибережних захисних смуг.

Здійснивши огляд земельних ділянок тих будинковолодінь, території яких захаращені, та на яких порушено режим господарської діяльності в прибережній захисній смузі уздовж Млинівки, члени комісії та спеціалісти відділу благоустрою і закупівель управління житлово-комунального господарства міської ради провели роз’яснювальну роботу з власниками домогосподарств щодо приведення земельних ділянок до належного стану, прибирання території та забезпечення доступу до русла річки.

Крім того, встановивши ряд порушників водного законодавства в частині будівництва ними об’єктів, що знаходяться у прибережній захисній смузі  та  не відповідають встановленим режимам господарювання, комісія попередила про демонтаж непридатних для експлуатації споруд з прибережних захисних смуг відповідно до ст.61 Земельного кодексу України.

Під час виїзних засідань комісії вивчали ситуацію несанкціонованих скидів неочищених побутових стічних вод в річку Млинівку мешканцями міста та виявили порушення власниками житлових будинків п.7.2.27 розділу 7 «Правил  благоустрою та утримання території м. Калуша» щодо заборони юридичним та фізичним особам скидати рідкі відходи, що утворюються у житлових та громадських будівлях і спорудах за відсутності централізованого водопостачання та водовідведення у водойми, річки, водовідвідні канави, відкриті люки.  Спеціалісти відділу благоустрою та закупівель УЖКГ міської ради склали приписи щодо виявлених порушень правил благоустрою та їх усунення, а також попередили землекористувачів про притягнення до адміністративної відповідальності.

На сьогоднішній день комісія завершила І етап роботи щодо встановлення та погодження меж природозахисної смуги річки Млинівка орієнтовною площею 75,0 га на території міста.

Наразі земельно-кадастрове госпрозрахункове бюро Калуської міської ради розробляє проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки під прибережну захисну смугу р. Млинівка з урахуванням висновків комісії. Після завершення процесу розроблення вказаного проекту, до кінця року його подадуть на погодження з територіальним органом центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин, як визначено ст.186-1 Земельного кодексу України.  

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш комісія річки охоронні межі

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: