Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші визначили переможця першого конкурсу на управителя багатоповерхівками. Перемогла калуська фірма

Переглядів: 2044

24 квітня виконком Калуської міськради затвердив результати конкурсу з визначення управителя багатоквартирного будинку в м. Калуші. Переможцем визнане ТОВ «М-Монтаж», яке відповідно до умов конкурсу обслуговуватиме 87 калуських багатоповерхівок.

Нагадаємо, що конкурс з визначення управителя багатоквартирного будинку, на який було виставлено двома лотами 87 багатоповерхівок, провели два тижні тому.

До першого лоту включили 20 будинків, які перебувають на обслуговуванні ЖЕО №1 (вул. Грушевського, Рубчака, Долинська, Писарська і Привокзальна), до другого - 67 будинків ЖЕО №4 (непарна сторона вул. Б. Хмельницького, вул. О. Тихого, Хіміків, Будівельників, Коновальця і Кропивник).

Участь у конкурсі брали три фірми: ТОВ «М-Монтаж» і ПП «Ісма-буд» із Калуша та «Профсервіс» з Івано-Франківська. На перший лот претендували лише калуські фірми, а ось на другий – всі три.

Як пояснила на засіданні виконавчого комітету заступник міського голови Руслана Вайда, при визначенні переможця до уваги бралися декілька критеріїв. Зокрема, ціна послуги, матеріально-технічна база, фінансова спроможність, наявність досвіду надання послуг у сфері ЖКГ та персоналу і винагорода управителю.

Звісно, головним критерієм була ціна на послуги, яку запропонує потенційний управитель. Нижчу запропонувала фірма «М-Монтаж». Їхня пропозиція за мінусом вартості вивозу сміття була на 2-5% нижчою від тих тарифів, які діють нині. А ось ціна послуги «Профсервісу», який працює на ринку Івано-Франківська, була на 15-16% вищою від них.

Окрім того, «М-Монтаж» показав прибутки, а «Профсервіс» - збитки. Щодо досвіду роботи, то він є в обох. 

У результаті, калуська фірма набрала 11,59 бала, а франківська – 10,3. Проте коли конкурсна комісія 19 квітня оголосила, що переможцем визнали «М-Монтаж», керівник «Профсервісу» відразу подав лист-зауваження, в якому звинуватив конкурента у демпінгуванні ціни на послугу, вказавши що вона вдвічі нижча від тієї, що є на даний час.

Руслана Вайда повідомила, що члени конкурсної комісії зібралися повторно і ще раз проаналізували кожен критерій, співставили ціну на послуги по будинках на різних вулицях і прийшли до висновку, що ця претензія безпідставна та не відповідає дійсності.

– Ми надзвичайно виважено підійшли до проведення конкурсу, справедливо виставили бали, адже розуміємо, що віддаємо управління будинками в приватні руки, а це велика відповідальність, - зауважила посадовець.

При цьому вона зазначила, що управитель призначається на рік і протягом цього року ціну на послугу з обслуговування будинків відповідно до договору міняти він не може. А також додала, що призначення управителів розпочали із двох лотів, а тепер цю роботу продовжать, адже у місті є ще 168 будинків, в яких не визначена форма правління.

Сподівання на те, що цей досвід буде позитивним, висловив і міський голова Ігор Матвійчук.

– Плануємо найближчим часом визначити управителя і для інших калуських багатоповерхівок. Насправді вони є альтернативою ЖЕО, тож сподіваємося, що якість обслуговування покращиться, - наголосив міський голова.

У підсумку, члени виконкому затвердили результати конкурсу з управителя та призначили уповноваженим укладати договори про надання послуг з управління будинками, які входили до об’єктів конкурсу, заступника міського голови Руслану Вайду.

 

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш кокурс управителі переможець

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: