Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші вшанували пам’ять захисників Донецького аеропорту (ФОТО)

Переглядів: 930

16 січня в Україні відзначають День пам’яті «кіборгів», які 242 дні обороняли Донецький аеропорт. Захищаючи Донецький аеропорт, за офіційними даними, загинули понад 200 військових, дві тисячі отримали поранення. За стійкість, безстрашність і мужність захисників Донецького аеропорту назвали «кіборгами».

Учасники АТО/ООС Калущини зібралися ввечері 16 січня біля пам’ятника Роману Шухевичу, аби вшанувати пам’ять загиблих побратимів, повідомляє kalushnews.city.

«242 дні пекла. З 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року українські військові, добровольці, медики та волонтери протистояли навалі російських окупаційних військ та проросійським бойовикам, затято відстоюючи малесенький клаптик української землі, — наголосила ведуча пам’ятного віча Леся Піцик. — Хіба можна про це забути? Хіба можна це викреслити з пам’яті? Оборонці донецького аеропорту до віку стали символом незламності українського духу».

В честь захисників донецького аеропорту прозвучав Державний Гімн України, пам'ять про загиблих захисників вшанували хвилиною мовчання.

Панахиду пам’яті відправили ієромонах Савва, бойовий капелан “Східного корпусу”, та настоятель храму УГКЦ святих Кирила та Методія о. Степан Скібіцький.

Отець Степан у своїй промові зазначив: «Ми зібралися на цьому вічі, щоб згадати про наших братів, які віддали свої життя, відстоюючи українську землю. Пам’ять про їх героїзм повинна завжди жити в наших серцях. Українські священники щодня відправляють молебень за мир в Україні. Ми молитимемося доти, доки наша держава не переможе у цій війні». І закликав людей доброї волі щодня о 21.00 єднатися в спільній молитві за Україну, промовивши «Отче наш» та «Богородице Діво».

«Українська армія, — наголосив капелан Савва, — завжди буде під покровом Пресвятої Богородиці, з її допомогою ми здобудемо волю та перемогу». Він процитував Святе Писання: «Хто між волею і хлібом обирає хліб, той втрачає і волю, і хліб. А хто обирає волю, тому Бог дарує хліб на вільній землі».

Присутні поклали до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні запалені свічки.

Схожі матеріали за тегами: Калуш кіборги вшанування

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: