Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші з 15 листопада піднімуть тариф на воду

Переглядів: 5743

Тарифи на водопостачання і водовідведення, які востаннє піднімалися у Калуші у січні 2011 року, тепер зростуть досить суттєво.  Зокрема, на централізоване водопостачання для населення тариф збільшиться на 64%, а на водовідведення – аж на 267%.

Питання про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення КП «Водотеплосервіс»  розглядалося 23 жовтня на засіданні виконкому Калуської міської ради.

Як пояснив директор КП «Водотеплосервіс» Ігор Яковина, діючі тарифи на водопостачання відшкодовують лише 29% реальних затрат, а на водовідведення – 22%. Окрім того, за сім років суттєво зросли видатки підприємства на електроенергію, реагенти, очищення стічних вод, амортизаційні відрахування, заробітну плату й інше. Тож підняття тарифів назріло вже давно, оскільки вони є збитковими для підприємства.

Члени виконкому не мали заперечень до розрахунків «Водотеплосервісу» щодо нових тарифів, які перед цим погодив Антимонопольний комітет. Відтак відповідно до прийнятого рішення тариф на централізоване водопостачання для населення з 5,20 грн/куб. м зросте до 8,53 грн/куб. м, тобто на 64%, а на водовідведення — з 3,10 грн/куб. м до 11,37 грн/куб. м, тобто на 267%.

Тариф на централізоване  водопостачання та водовідведення для бюджетних установ та інших споживачів також становитиме 19,90 грн за 1 куб. м з ПДВ.

Рішення набирає чинності через 15 днів після його оприлюднення в пресі, тож з 15 листопада калушанам за воду доведеться платити за новими розцінками.

Разом з тим Ігор Яковина запевнив, що підприємство працюватиме над зменшенням втрат, які на даний час становлять 65%, тобто проводитиме заміну мереж, ліквідацію поривів та збільшуватиме реалізацію води.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш тарифи вода

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: