Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші з травня субсидії отримують понад 4 тисячі домогосподарств

Переглядів: 815

З  1 травня управління соціального захисту населення Калуської міської ради в автоматичному режимі  здійснило призначення житлової субсидії на наступний період для домогосподарств, які отримували житлову субсидію у попередньому періоді, в тому числі тим домогосподарствам, яким субсидія призначалась за рішенням  комісії.   

Зокрема житлову субсидію призначили 4063 домогосподарствам, 453 - відмовили, із них 230 домогосподарствам через наявність понад тримісячної заборгованості з оплати послуг, повідомляє пресслужба Калуської міськради.

У зв’язку з тим, що субсидія на наступний період призначена з травня 2020 року по квітень 2021-го в автоматичному режимі, для уникнення надміру нарахованих субсидій  громадянам необхідно повідомити про всі зміни.

Чинним законодавством передбачено, що громадянин, якому призначено житлову субсидію, зобов’язаний протягом 30 календарних  днів повідомити про зміну соціального статусу як  членів домогосподарств, так і членів їх сімей, зміну у складі  зареєстрованих осіб в житловому приміщенні, сімейного стану та інші зміни, які впливають на право або розмір субсидії.

Також необхідно повідомляти про наявність транспортного засобу, що підлягає державній реєстрації і з дати випуску якого минуло менше п’яти років (крім мопеда та причепа), у разі придбання або набуття права власності в інший спосіб житлового приміщення, транспортного засобу, земельної ділянки, якщо придбання відбулося протягом 12 місяців перед місяцем зверненням за призначенням субсидії на суму, що перевищує 50 тисяч гривень.

Місяцем звернення за призначенням субсидії вважається не тільки місяць, коли подається заява, але і місяць, коли проводиться перепризначення субсидії на новий термін в автоматичному режимі, щороку це травень місяць.

Для призначення житлової субсидії з травня  2020 року враховані доходи за третій – четвертій квартал 2019 року, а з жовтня 2020 року будуть враховуватися доходи за перше півріччя 2020 року. Одноразова грошова допомога в розмірі 1000 гривень, яка виплачувалася в період карантину, до сукупного доходу не враховується.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш субсидії призначення

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: