Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші затвердили нові умови конкурсу з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах

Переглядів: 1272

Виконавчий комітет Калуської міськради на своєму черговому засіданні затвердив нові Умови конкурсу з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в м. Калуші.

Як пояснив начальник управління економічного розвитку міста Юрій Соколовський, 30 червня закінчуються діючі договори з перевізниками, які обслуговують маршрути у місті. Відповідно буде проведений новий конкурс. А оскільки відбулися деякі законодавчі зміни, то необхідно затвердити нові умови конкурсу та склад конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на міських автобусних маршрутах загального користування.

Обов’язковою умовою конкурсу є те, що транспортні засоби, які претендент пропонує залучити до перевезень, повинні відповідати класу І, тобто це мають бути автобуси місткістю понад 22 пасажири, крім водія, призначені для перевезення сидячих і стоячих пасажирів, конструкція яких дає змогу пасажирам безперешкодно переміщуватись по салону. 

Перевізникам, які будуть брати участь в конкурсі, необхідно забезпечити до 31 грудня 2019 року 35 відсотків автобусів, пристосованих для перевезення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, а з 1 січня 2020 року - до 50 відсотків.  

Серед додаткових умов конкурсу є залучення на маршрутах до садово-городніх масивів одного транспортного засобу пасажиромісткістю не менш як 50 пасажирів.

Відповідно до прийнятого рішення конкурсний комітет очолив міський голова Ігор Матвійчук, заступником призначена Руслана Вайда. До складу конкурсного комітету увійшли представники управління економічного розвитку міста, Регіонального сервісного центру МВС в Івано-Франківській області, відділу державного контролю та нагляду за безпекою на наземному транспорті управління Укртрансінспекції в Івано-Франківській області та громадських організацій.

Заступник міського голови Руслана Вайда зазначила, що перевізники зацікавлені в поновленні транспортних засобів, бо за це мають додаткові бали. Один з підприємців уже придбав автобус, пристосований для перевезення осіб з інвалідністю.

Схожі матеріали за тегами: Калуш виконком умови конкурсу.перевезення

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: